Dziriya x Zaphira: 2020!

Welkom bij Zaphira! De nieuwe – oude – organisatie in een hip jasje. Helemaal klaar om het jaar 2020 te overwinnen. Want daar staat Zaphira voor: overwinning, succesvol zijn, de winnende vrouw!

Zaphira is Arabisch voor ‘zij die wint’ of ‘succesvolle, winnende vrouw’. In 2018 begonnen wij het vrouweninitiatief Dziriya, met als doel vrouwen met een Algerijnse achtergrond te verbinden en evenementen te organiseren die hen samenbrengen. Vanuit onze – deels – Algerijnse roots organiseerden we enthousiast allerlei bijeenkomsten, van een simpele netwerkmiddag tot een uitgebreide charity iftar. We kwamen er al gauw achter dat de vrouwen die op onze evenementen afkwamen enorm diverse achtergronden hadden, maar allemaal één ding gemeen hadden: ze waren op zoek naar verbinding, inspiratie én gezelligheid!

In een maatschappij waarin het niet altijd even makkelijk is om je weg te vinden als multi-etnische vrouw met non-mainstream gedachtes, is het belangrijk dat er een community is waar deze, enorm succesvolle en outgoing powervrouwen, zich thuisvoelen, een podium krijgen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Met ZAPHIRA willen wij verdergaan dan waar wij afgelopen jaar zijn gekomen. Een stukje empowerment, een stapje ontwikkeling, en een heleboel gezelligheid.

Voor de lancering van onze nieuwe website hebben wij achter de schermen natuurlijk had gewerkt aan een nieuwe reeks evenementen, een conceptueel model en het evalueren van het jaar 2019. Hieronder een overzicht van hoe ons 2019 eruit zag 😉

Charity Iftar 2019: Amsterdam West!

Tijdens deze iftar-maaltijd hebben we maar liefst €1000,- opgehaald ten goede van een weesproject in Algerije. Vrijwilligers en instanties vanuit heel Nederland hebben aan dit initiatief bijgedragen en het was een voor herhaling vatbaar succes! Naast een overheerlijke maaltijd werd er een interessante lezing, een quiz en een charity-veiling gehouden.
In samenwerking met: VZW Open Je Hart, België
17 mei 2019

Meet-up: Suikerfeesteditie! – Eindhoven

Een gezellig suikerfeest evenement met een Algerijns tintje in hartje Eindhoven! Uiteraard was het niet alleen maar feest, we hebben namelijk een interessant debat gevoerd over het onderwerp interculturele opvoeding. Hoe is het nou om als kind met verschillende culturele achtergronden op te groeien in Nederland, en wat vinden de moeders hiervan? Een hilarisch maar enorm leerzaam debat, met de bijbehorende versnaperingen en deuntjes!

In samenwerking met: VZW Open je Hart, België, Dynamo Eindhoven
08 juni 2019

Filmavond 2019: The Battle of Algiers! – Amsterdam

Op donderdagavond 31 oktober organiseerden wij een filmavond op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Dit evenement was voor iedereen toegankelijk, met als doel mensen kennis te laten maken met de Afrikaanse geschiedenis. Met een klein, maar fijn, groepje keken we de docu-film ‘The Battle of Algiers’ en bespraken we de indrukwekkende beelden.

Themamiddag 2019: Positieve gezondheid! – Eindhoven

Op zaterdagmiddag 14 december vond onze eerste thema-middag plaats, op onze favoriete locatie: Dynamo Eindhoven. Het thema ‘Positieve gezondheid’ wekte veel interesse op bij zowel ons team als onze volgers. Bestuurslid Nora L. (HBO-student en gezondheidsbevorderaar) organiseerde een workshop met als doel inzicht te krijgen in hoe wij onze gezondheid zien, en wat we nou echt belangrijk vinden! Met tranen en lachen genoten we van haar expertise en ontdekten we allemaal een nieuwe kant van onszelf. Op naar de volgende thema-middag in 2020!

Afsluiting 2019: Talk on Ice Amsterdam!

En om het jaar 2019 leuk af te sluiten organiseerden we een damesuitje naar het historische museumplein van Amsterdam: Talk on Ice! Wat zie jij graag terug in 2020? Laat het ons weten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *