Roots to succes

Iedereeen heeft tegenwoordig wel iets over Women Empowerment gelezen of gehoord: het lijkt alsof men eindelijk beseft dat vrouwen ook elkaar nodig hebben, of hebben al die vrouwen ineens een gezamenlijke passie gevonden waar ze in doorslaan ?

Het concept ‘Women Empowerment’, ook wel een beweging die vrouwen op allerlei vlakken motiveert, gaat in Nederland alle kanten op.  Zowel non-profit organisaties als commerciële bedrijven en influencers organiseren evenementen voor vrouwelijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en diversiteit, vanuit allerlei perspectieven, de een politiek, de ander religieus. 

Maar als er al zoveel initiatieven zijn, wat is dan de toegevoegde waarde van nóg een, en waarom hebben wij ZAPHIRA in het leven geroepen? Is het niet beter om aan te sluiten bij een grotere, reeds bestaande organisatie? Of willen we ons juist gaan richten op ondervertegenwoordigde minderheden ? Zijn we gewoon een clubje vrouwen dat wil praten over hoe geweldig we zijn ? En welke visie gaan we vertegenwoordigen, en hoe universeel wordt die visie ? 

Dit zijn vragen die we hebben gekregen vanuit bezoekers van onze evenementen in 2019, maar het zijn vooral ook vragen die we onszelf hebben moeten stellen. Al we besloten een nieuw leven in Dziriya te blazen door verder te gaan met ZAPHIRA, hebben we stilgestaan bij onze drijfkracht en waar we voor willen gaan en staan. Een nog weinig besproken maar internationaal razend bekend thema: ROOTS TO SUCCES. 

Onze kracht, jouw inspiratie 

ZAPHIRA betekent zij die wint, zij die succesvol is. Los van de discussie wat succes precies inhoudt, geloven wij in de kracht van culturele ontwikkeling. In het succes van iedere vrouw is dit onlosmakelijk verbonden met haar identiteit en wie ze kan zijn in een wereld vol uitdagingen. In Nederland wordt de multi-etnische vrouw vooral verteld hoe haar uiterlijk, achtergrond en opvoeding haar kunnen dwarskomen, hoe een bi-culturele identiteit een ‘struggle’ is, en blijft de culturele ontwikkeling van miljoenen vrouwen vaak maar minimaal. Waarom? Omdat wij onder culturele ontwikkeling meer verstaan dan waar momenteel aandacht aan wordt besteed.

Anno 2020 missen wij in Nederland onder andere universele rolmodellen, culturele wereldgeschiedenis als inspiratiebron, én tools om – zonder in een hokje te hoeven passen – tóch daar te komen waar wij willen zijn. Een heleboel jonge dames missen een community waar ze zich thuis voelen, hun dromen kunnen delen en niet worden veroordeeld voor hun non-mainstream gedachten. Dames zoals jij, die graag inspiratie halen uit zichzelf én anderen! 

Onze community bestaat uit mega gemotiveerde, multiculturele en onwijs gezellige vrouwen die kracht halen uit hun ‘roots’. Deze kracht resulteert zich in een eigen succesverhaal: gave studies, stoere hobby’s, coole baantjes en prachtige projecten! Zij geloven dat succes niet datgene is wat de maatschappij voor jou heeft bepaald, maar succes is helemaal doen waar jij gelukkig van wordt en daar in slagen – zonder daarbij ‘afstand’ te hoeven doen van wie je bent en waar je vandaan komt. Sterker nog, wij geloven dat waar jij vandaan komt, juist de beste versie van jezelf kan ‘empoweren’ en die kracht kun je op inspirerende en positieve manier gebruiken!

Jij bent ons doel

Wij willen deze kracht met jou delen, niet om je te laten zien hoe moeilijk het is, maar om je de pracht van wie je bent te laten omarmen. De kracht van cultuur gebruiken wij als inspiratie in het dagelijks leven, voor onszelf en om vrouwen zoals jij te motiveren. We gaan op zoek naar verhalen uit de wereldgeschiedenis, voorbeeldfiguren in onze families, en real-life ervaring om jou mee te nemen in onze reis van roots … naar succes. 

Melinda Gates

“A woman with a voice is, by definition, a strong woman.”

Benieuwd naar wat wij van plan zijn met dit thema en wil je hier graag verder over kletsen? Je bent van harte welkom op ons launch-evenement op zaterdag 28 maart te Amsterdam! Volledig in teken van positieve empowerment staan we klaar om een middag vol inspiratie, culturele verrijking en gezelligheid te verzorgen. Meld hier gauw aan en blijf op de hoogte via onze social media kanalen! 

Werk met ons samen!

Ben jij actief bezig met dit thema en lijkt het je tof om een bijdrage te leveren aan een van onze evenementen, als spreker, organisatie, of gewoon als individu? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden: team@zaphira.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *